Geotechnology applied in precision livestock farming | Geotecnologia aplicada na pecuária de precisão

Autores

  • Alan Cézar Bezerra Professor da Universidade Federal Rural de Pernambuco/Unidade Acadêmica de Serra Talhada

Palavras-chave:

Geotechnology, precision livestock farming, traceability

Resumo

The current state of animal production has faced several challenges, such as environmental, animal welfare and food safety. This has generated a new paradigm for the management and animal production. This article aims to review literature regarding livestock precision farming concepts, traceability and its history, traceability in Brazil, traceability of components, identification systems, geotechnology used in precision livestock. We can conclude that geotechnology can assist in herd management, animal performance in optimization of the use of pastures and preservation of natural and minimizing negative impacts resources. Thus, it contributes to the livestock industry can satisfy the food safety requirements, animal welfare and environmental sustainability.

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Biografia do Autor

Alan Cézar Bezerra, Professor da Universidade Federal Rural de Pernambuco/Unidade Acadêmica de Serra Talhada

Possui graduação em Tecnologia em Gestão Ambiental pelo Instituto Federal de Pernambuco (2011), graduação em engenharia agrícola e ambiental pela Universidade Federal Rural de Pernambuco (2011) e mestrado em Engenharia Agrícola pela Universidade Federal Rural de Pernambuco (2014). Atualmente é professor assistente da Universidade Federal Rural de Pernambuco - Unidade Acadêmica de Serra Talhada. Tem experiência na área de Engenharia Agrícola, atuando principalmente nos seguintes temas: desenvolvimento sustentável, Meio ambiente, Ciências Agrárias e Geotecnologias.

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Publicado

2016-05-11

Como Citar

Bezerra, A. C. (2016). Geotechnology applied in precision livestock farming | Geotecnologia aplicada na pecuária de precisão. Revista Geama, 2(2), 53–66. Recuperado de https://www.journals.ufrpe.br/index.php/geama/article/view/814

Edição

Seção

AGRICULTURA SUSTENTÁVEL E AGROECOLOGIA